Harry Bannink muziek
Datum: 19-10-2019 15:0 - Categorie: feitjes

Harry Bannink heeft meer dan 3000 Nederlandse liedjes van muziek voorzien (Wim Sonneveld, A.M.G. Schmidt, Wieteke van Dort, Joost Prinsen, Edwin Rutten, Willem Wilmink e.a.). Hij was betrokken bij grote tv-series met zijn muziek, zoals 'Ja zuster, nee zuster', 'Farce Majeur','t Schaep met de 5 pooten', 'Het Klokhuis', 'Sesamstraat', 'De stratemakeropzeeshow', 'J.J. de Bom v/h de Kindervriend', 'De film van ome Willem', en andere grote muziekprojecten zoals 'Kinderen voor Kinderen', etc.
Voor zowel radio, theater, musicals en tv, deed hij ongekend veel. Een lijst met al zijn werk is terug te lezen op onderstaande links van o.a. Beeld & Geluid

Vpro's Vrije Geluiden maakte een twee delige special over Harry Bannink

https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Harry_Bannink

bron: o.a. beeld en geluid, wikipedia

Enkele van de hits (sinds 1970 in de Nederlandstalige hitlijsten) waarvoor Harry Bannink de muziek schreef zijn:

 

 

Over de Muur
Datum: 9-11-2019 17:4 - Categorie: feitjes

Klein Orkest met 'Over de muur' krijgt weer extra aandacht vanwege de val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989, De single werd in 1984 uitgebracht.

Daar bij die molen
Datum: 29-8-2019 22:37 - Categorie: feitjes

De geschiedenis van de Nederlandstalige Top 20 start in de jaren 70, wanneer de Veronica Top 40 verdwijnt en de Nederlandse Top 40 ontstaat. Daarvoor is er geen lijst gepubliceerd, maar er zijn wel veel grote Nederlandstalige hits.