Rob de Nijs wint NPO Radio 5 Evergreen Award, en een overzicht van zijn 52 Nederlandstalige hits
Datum: 4-12-2020 23:12 - Categorie: nieuws

,,Rob de Nijs krijgt deze award voor zijn vakmanschap en de drive om vernieuwend te blijven”, aldus zendermanager NPO Radio 5 Peter de Vries. ,,Zijn muzikale veelzijdigheid heeft hem tot een inspiratiebron gemaakt voor tal van gevestigde én beginnende artiesten. Rob is een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandstalige popmuziek.”

Rob de Nijs is al meer dan 50 jaar een vaste waarde binnen de vaderlandse popmuziek en mag zich tot de succesvolste artiesten van Nederland rekenen.

Tussen 1973 en 2005 scoorde Rob de Nijs 52 hits in de Nederlandstalige Top 20. Van de 52 hits werden er 38 Top 10, 25 Top 5 en had hij 6 nummer één hits, n.l. 'Dag zuster Ursula', 'Zet een kaars voor je raam', 'Het werd zomer', 'Alles wat ademt', 'Duet (allen voor jou)' en zijn grootste hit; 'Banger hart' die maar liefst 12 weken op #1 stond in de Nederlandstalige Top 20.

De laatste hit in de Top 20 werd 'Arme ziel' in 2005.

De successen met singles die Rob had in de jaren '60 zijn: 'Voor Sonja doe ik alles', 'Ritme van de regen', 'How do you do it', 'Mijn stil verdriet',  Hé mama', 'Loop naar de maan', 'Troela troelala', 'He Rob, he Trea' (duet met Trea Dobbs) en 'Anna Paulowna'.

Recent verscheent het album ''t Is mooi geweest'.

Voor meer informatie: https://robdenijs.nl/biografie/

Hieronder het overzicht van de hits in de Nederlandstalige Top 20 periode 1973 - 2005:

 

Cultuur van de Piratenmuziek bijgeschreven bij Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland
Datum: 15-7-2021 12:3 - Categorie: nieuws

In de 7 nieuwe bijschrijvingen in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland is Cultuur van de Piratenmuziek (met uitzondering van illegaal zenden) opgenomen.

In 2012 ondertekende de Nederlandse regering het UNESCO Verdrag inzake de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Welkom op de website en het platform van het NL Hitarchief
Datum: 14-8-2019 23:6 - Categorie: nieuws

We zijn dit platform gestart omdat het nog niet bestaat en we graag alle informatie van en over het Nederlandstalige lied willen vastleggen. Alle Nederlandstalige hits vanaf 1970 zijn in dit digitale archief vastgelegd. Waarom vanaf 1970 en niet nog eerder? Het kan best zijn dat we nog verder teruggaan, maar voor dit moment hebben we 50 jaar Nederlandstalige hits verwerkt en dit vastgelegd.